Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

07.05.2024 14

     Okulumuz 21 Ekim 2004’te mesleki eğitim merkezi olarak açılmış, 21 Haziran 2005 tarihinden itibaren meslek lisesi olarak yurttaşlara hizmet vermektedir. Okulumuz bünyesinde makine teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, elektrik-elektronik teknolojisi ve bilişim teknolojisi olmak üzere dört bölüm bulunmakta ve bu bölümlerde öğrencilerimiz öğrenimlerine devam etmektedir. İlçemizdeki meslek kolları ve iş alanları dikkate alındığında okulumuzda mezun olacak bireylerin kendi alanlarında çalışma imkânının yüksek olduğu görülebilir.

 

     Okulumuzda 22 derslik, 1 kütüphane, 1 yemekhane, 1 çok amaçlı salon, 7 laboratuvar ve atölye, 1 özel eğitim sınıfı, 1 destek eğitim odası bulunmaktadır.

 

     12. sınıf öğrencilerimiz I. grup pazartesi, salı II. Grup perşembe, cuma günleri okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerine devam eder, diğer çalışma günleri ise alan öğretmenlerimizin koordinasyonu ve okul yönetiminin kontrolünde piyasada faaliyet gösteren iş yerlerine mesleki eğitim amacıyla staja giderler. Böylece iş dünyasına ilk adımlarını bu zamanda atmış olurlar. Bu eğitimlerin yanında her sene, ilimiz sınırları içinde bulunan ulusal düzeyde hizmet veren fabrikalar da sosyal etkinlikler kapsamında gezi planına alınır ve bütün öğrencilerimiz, bu fabrikalardaki iş ve işleyişi yerinde görme fırsatı bulurlar. Bu anlamda öğrencilerimizin hayata hazırlanmasında bu çalışmalara büyük önem verilmektedir.

 

   Okulumuzda herhangi bir alan veya branşta öğretmen eksiği bulunmamakta, bütün derslere branş öğretmenleri girmektedir.

 

     Ulusal düzeydeki proje ve yarışmalar da okulumuz bünyesinde her zaman gündemdedir ve öğrencilerimiz, bu proje ve yarışmalara katılımları hususunda teşvik edilmektedir. TÜBİTAK, TEKNOFEST, ERASMUS+ tarafından düzenlenen etkinlik ve projelere katılım sağlanmaktadır.